In 2004 richtte hij in Rijssen de business club op. "Ik dacht, ondernemers hebben allemaal dezelfde problemen, laten we daar nou eens met elkaar over gaan praten. Het bleek succesvol. Bij de Tijd heeft inmiddels 140 bedrijven die lid zijn. Elke laatste dinsdagavond van de maand komen we bij elkaar. Zo ontstaan er ook ideeën om dingen samen te doen. Via die weg werd ik benaderd door een projectontwikkelaar. Hij ging het pand Vosman kopen en vroeg mij de horeca te doen."
En horeca, daar weet deze Rijssense ondernemer wel raad mee. In 1993 begon hij in Delden – omdat ze hem gezegd hadden dat in Rijssen echt niemand bij hem zou komen eten. Uiteindelijk ging hij toch naar Rijssen, overtuigd van het concept van zijn restaurant, en van het feit dat goede kwaliteit zichzelf verkoopt.
Inmiddels bestaat de Fehmisgroep uit verschillende zaken in Rijssen, een restaurant in Enschede en nu dus ook in Holten. Hoewel de opzet in Holten wel wat anders is. Citgez heeft alleen het gebouw in handen, het restaurant wordt gerund door eigenaar Salim Shabo. "Toen die projectontwikkelaar met dat idee kwam, wilde ik natuurlijk eerst eens even kijken", vertelt Citgez.
Zo gezegd zo gedaan. De voorkant zou restaurant blijven, zo vond de projectontwikkelaar, en achter konden huizen gebouwd worden. "Maar ik ben al heel wat jaren ondernemer, ik ben wat ouder, misschien kijk je er dan toch wat anders tegenaan. Ik dacht, misschien zijn er wel mensen die zelf de zaak willen draaien, onder eigen verantwoordelijkheid. En het pand is heel oud, daar begint iemand die net voor zichzelf begint niet aan. Ik heb jarenlang ervaring, connecties met de bank, voor mij is het allemaal veel makkelijker. En het concept heb ik ook al".
Zijn concept draait om een aantal dingen: vriendelijk, gastvrij en eerlijk. Bovendien gelooft Citgez in kwaliteit, voor een redelijke prijs. "De mensen in Holten moeten goed kunnen eten en dat hoeft niet duur te zijn."
Voor de snackbar, die ook weer geopend is, heeft Citgez zijn andere beproefde recept van stal gehaald: de grillroom cafetaria met raspatat en Kwekkeboom kroketten. In drie maanden is Vosman helemaal verbouwd en vernieuwd. "Als je er aan begint lijkt er geen eind aan te komen", zegt Citgez.
Vlak voor Pasen was het klaar. En iedere Holtenaar die bij Vosman binnenloopt, kan niet anders zeggen dan dat het fris en nieuw is, maar overduidelijk nog steeds Vosman. Zelfs de naam is nog hetzelfde.
Citgez twijfelt er dan ook niet aan dat het restaurant wederom zal aanslaan. "De plek is goed, het concept werkt, dus het moet wel een succes worden."
De spareribs zijn aan te bevelen bij Vosman! [img]http://www.shoarmashalom.nl/argeweb/downloads/spareribs.jpg[/img]
De spareribs zijn aan te bevelen bij Vosman! [img]http://www.shoarmashalom.nl/argeweb/downloads/spareribs.jpg[/img]
een ding, we gingen altijd naar isis in nijverdal omdat ik dat kende via mijn man (nijverdal)… maar eh hij is overtuigd. isis klant minder vosman klant meer binnen 2 weken 3x patat shoarma gehaald daar heerlijk en de spare ribs had ik afgelopen maandag….. heerlijk
een ding, we gingen altijd naar isis in nijverdal omdat ik dat kende via mijn man (nijverdal)… maar eh hij is overtuigd. isis klant minder vosman klant meer binnen 2 weken 3x patat shoarma gehaald daar heerlijk en de spare ribs had ik afgelopen maandag….. heerlijk
je zult wel lekker dicht groeien….heerlijk
je zult wel lekker dicht groeien….heerlijk