HOLTEN – Arturo Dalhuisen is Nederlands Kampioen Jonge Koks tot en met 25 jaar geworden.
Op de slotdag van de Horecava in Amsterdam kreeg hij de beste beoordeling van de jury.
Begin januari werden in een voorronde uit ruim 40 deelnemers 8 finalisten geselecteerd, die in de RAI mochten laten zien wat ze in hun mars hadden. Dalhuisen viel tot zijn grote vreugde de hoogste eer ten deel.
De 25-jarige kok Dalhuisen begon zijn opleiding bij restaurant De Poppe in Markelo en werkte vervolgens bij de Rijsserberg in Rijssen, de Bloemenbeek in De Lutte, De Swarte Ruyter in Holten en Valuas in Venlo.
Op dit moment is hij werkzaam bij tweesterrenchef Jacob Jan Boerma van restaurant De Leest in Vaassen. Hij is daarnaast bezig om dit jaar zijn opleiding aan de Sterklas in Eindhoven af te ronden.
In 2008 was hij al eens winnaar van Young Rubbens Chef Award van Euro-Toques in Maastricht. Tweede bij het NK Jonge Koks tot 25 jaar werd Nico Bouter van Librije’s Zusje in Zwolle. De derde plaats was voor Bob van de Scheur van De Zwaan in Etten-Leur.